Erytrytol to alkohol cukrowy, który naturalnie występuje w niektórych owocach i sfermentowanej żywności. Jest również znany jako BEZ CUKRU, niskokaloryczny słodzik, który nie ma wpływu na poziom cukru we krwi ani insulinę. Erytrytol działa chłodząco na język, co czyni go dobrym wyborem dla osób na diecie ketonowej, które starają się uniknąć poparzenia języka. To sprawia, że jest to również idealny wybór dla tych, którzy chcą zmniejszyć ryzyko próchnicy zębów. erytrytol (duży wybór na stronie www.bee.pl) można znaleźć w wielu różnych markach produktów, w tym w miętówkach, gumie do żucia i cukierkach. Niektórzy ludzie zgłaszali problemy żołądkowo-jelitowe związane z erytrytolem, ponieważ podczas trawienia rozkłada się on na glukozę i fruktozę.

Erytrytol to alkohol cukrowy, który naturalnie występuje w owocach i sfermentowanej żywności. Może być stosowany jako niskokaloryczny zamiennik cukru i innych słodzików, ale ponieważ nie jest metabolizowany przez organizm tak jak cukier, może powodować żołądkowo-jelitowe skutki uboczne.

Co to jest erytrytol i jak działa?

Erytrytol to alkohol cukrowy, który naturalnie występuje w owocach i fermentowanej żywności. Występuje również w niektórych lekach, takich jak syrop na kaszel. Erytrytol jest alternatywnym substytutem cukru, używanym od ponad 100 lat. Występuje naturalnie w owocach, warzywach i sfermentowanych produktach spożywczych, takich jak sos sojowy, wino, piwo i chleb. Powstaje z glukozy w wyniku naturalnej fermentacji drożdży. Erytrytol nie powoduje ubytków ani próchnicy zębów, ponieważ nie powoduje powstawania kwasów uszkadzających zęby, które prowadzą do próchnicy lub próchnicy. Zamiast tego Erytrytol to alkohol cukrowy, który ma wiele korzyści zdrowotnych. Stosowany jest głównie w produktach spożywczych, ponieważ nie powoduje żadnych skutków ubocznych jak inne alkohole cukrowe. Posiada również niski indeks glikemiczny i może być stosowany jako zamiennik innych cukrów.